1,25 time
4 personer
INGREDIENSER
200 gram grahamsmel
5 gram salt
50 gram olie
50 gram vand
2 løg
5 tomater
3 æg
250 gram hytteost
Salt og peber
Timian
100 gram revet ost
FREMGANGSMÅDE
Bland grahamsmel, salt, olie og vand til det samler sig i en klump. Det er en smuldredej, så den skal ikke æltes og hæver ikke. Hvis dejen er for tør kan der tilføjes mere vand eller olie.
Fordelen dejen i en tærteform, og bag bunden i 20 minutter ved 200 grader.
Skær løg og tomater i tynde skiver. Bland æg, hytteost, salt, peber og timian i en skål.
Fordel løgene på den forbagte tærtebund, fordel herefter tomatskiverne og hæld til sidst æggemassen over. Drys med revet ost.
Bag tærten i 30 minutter til osten er gylden og æggemassen er fast.
Server tomattærten med fx. frikadeller til enten brunch, frokost eller aften.