45 minutter

5 ruller / 42 stykker

INGREDIENSER
300 gram sushiris
4 spsk risvineddike
2 spsk sukker
½ tsk salt
16 tempurarejer
Fersk laks, sushikvalitet (skal have været frosset)
1 liter rapsolie
2 avocado
1 agurk
1 pakke philadelphia
1 bundt forårsløg
5 stykker nori tang
Spicy mayo
Teriyakisauce
Wasabi
Soyasauce

FREMGANGSMÅDE
Skyld sushirisene til vandet løber klart igennem. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker med 2-3 cm. Kog risene i 16-20 minutter til risene har absorberet alt vandet. Kog risvineddike med sukker og salt, og lad det køle af. Bland edikken i de lune ris, og sørg for at der ikke er klumber i risene. Beklæd skålen med en fugigt klæde og sæt lad risene køle helt af på køkkenbordet. Nedkølingen tager noget tid, så risene kan med fordel laves dagen før eller tidligere på dagen.

Kom olien i en gryde og varm den op. Fritter 10 af temurarejerne i olien til de er gyldne, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Skær avocado i skiver, agurk i lange strimler (fjern kernehuset) og forårsløg i skiver.

Beklæd bambusmåtten med husholdningsfilm. Lig et stykke tang på måtten og fordel et lag ris på den grove side af tanget. Dyp fingerne i koldt vand, så risene ikke klistre. Lig fyldet i den ene ene af tanget – enten ovenpå risene (futomaki), eller vend tanget så risene er udenpå (uramaki). Ved uramaki kan tanget med fordel klippes over, så stykkerne ikke bliver for store.

URAMAKI Laks, flødeost, avocado og agurk toppet med forårsløg.

URAMAKI Tempurareje, flødeost, forårsløg og teriyakisauce toppet med laks.

FUTOMAKI 2 temurarejer, flødeost, avocado, agurk og teriyakisauce.

URAMAKI Temurareje, flødeost og agurk toppet med avocado.

Fritter de sidste temurarejer, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server straks med spicymayo til. De er bedst, når de er varme.