grove burgerbollergrove burgerbollergrove burgerboller

Grove burgerboller – perfekte boller hver gang!

2 timer

12 stk

INGREDIENSER
50 g gær
5 dl lunken vand
2 ½ tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150 gram rugmel
100 gram havregryn
500-550 gram hvedemel

Efterhånden har jeg været igennem mange opskrifter på grove burgerboller, men denne opskrift er uden tvivl den bedste! Burgerbollerne indeholder havregryn og rugmel, hvilket gør dem grovere end en ren hvedeboller, men uden at de bliver for smagfulde og derved tager fokus fra burgerens indhold. Jeg har endnu ikke fundet en burger bollen ikke kan bruges til. Hvis man ønsker en klassisk hvid bolle vil jeg anbefale disse luftige boller – undlad dog at tilsætte kardemomme.

FREMGANGSMÅDE
Opløg gæren i det lunkne vand og rør sukker, salt, olie og æg i. Tilsæt havregryn og rugmel.

Ælt hvedemel i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Jo bedre den æltes – des bedre bliver bollerne. Jeg bruger altid røremaskinen. Lad dejen hæve i en time.

Form dejen til 12 boller tryk dem lidt flade på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med æg og drys med sesam. Bag bollerne i 12 minutter ved 210 grader. Bank dem i bunden for at høre, om de er færdigbagte. Bollerne skal lyde hule.

De grove burgerboller er bedst, hvis de serveres lige når de er færdigbagte, men de kan også sagtens laves i forvejen og varmes i ovnen. Sørg for at varm dem godt igennem, så skorpen bliver sprød uden at blive brændt. Som alternativ til den klassiske oksekødsburger, vil jeg anbefale en ande- kyllingeburger med sukkerærter, forårsløg og peanuts.