30 minutter

10 stk

INGREDIENSER
200 gram hvid chokolade
250 gram frosne hindbær / 30 gram hindbærsirup
75 gram sukker
40 gram glukosesirup
50 gram pasteuriserede æggehvider
150 gram marzipan
Lakridsgranulat
Hindbærstøv

FREMGANGSMÅDE
Smelt chokoladen over et vandbad og pensl skaller i 7 cm halvkuleforme. Sæt dem på køl. Behold det resterende chokolade – det skal bruges til at samle flødebollerne.

Kom de frosne hindbær i en kasserolle og bring dem i kog. Når de er udkogte, sies kernerne fra, så man har en klarhindbærsirup.

Rul marzipanen ud mellem 2 stykker bagepapir og udstik bundene med en udstikker på ca. 6,5 cm. Bag bundene i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.

Kom hindbærsirup, sukker og glukosesirup i en kasserolle og bring det i kog. Pisk æggehviderne stive med en smule sukker – gerne i en røremaskine. Hæld langsomt den varme sirup i æggehviderne i en tynd ståle mens der piskes. Fortsæt med at piske i 5-10 minutter (derfor er det en fordel med røremaskinen).

Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt den i de afkølede chokoladeskaller. De må ikke være fyldt helt op! Sæt en bund på hver flødebolle og pensl med smeltet chokolade, så bunden smelter sammen med skallerne og “lukkes”.

Tag forsigtigt flødebollerne ud af formene, når chokoladen er størknet. Pynt med hindbærstøv og lakridsgranulat..