30 minutter

10 stk

INGREDIENSER
200 gram mørk chokolade 80%
30 gram vand
75 gram sukker
40 gram glukosesirup
50 gram pasteuriserede æggehvider
10 tynde cookies Ø 6,5 cm

FREMGANGSMÅDE
Smelt chokoladen over et vandbad og pensl skaller i 7 cm halvkuleforme. Sæt dem på køl. Behold det resterende chokolade – det skal bruges til at samle flødebollerne.

Kog vand, sukker og glukosesirup sammen i en kasserolle. Pisk æggehviderne stive med en smule sukker – gerne i en røremaskine. Hæld langsomt den varme sirup i æggehviderne i en tynd ståle mens der piskes. Fortsæt med at piske i 5-10 minutter (derfor er det en fordel med røremaskinen).

Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt den i de afkølede chokoladeskaller. De må ikke være fyldt helt op! Sæt en cookie på hver flødebolle og pensl med smeltet chokolade, så bunden smelter sammen med skallerne og “lukkes”.

Tag forsigtigt flødebollerne ud af formene, når chokoladen er størknet. Drys eventuelt lidt flormelis over.