5 timer

8 personer

INGREDIENSER
200 gram mørk chokolade 70%
200 gram smør
200 gram sukker
8 pasteuriserede æggeblommer
5 pasteuriserede æggehvider
Kakao og hindbær til pynt
1 springform, 20 cm i diameter
Blødgjort smør til formen og lidt sukker til formen/p>

FREMGANGSMÅDE
Hak chokoladen og smelt den sammen med smør over et vandbad.

Hæld 130 gram sukker i en skål sammen med æggeblommer og pisk det hvidt og luftigt.

Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt 70 gram sukker undervejs.

Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer, og vend derefter de piske hvide i. Rør det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Gnid en springform med smør og drys sukker på. Så slipper dejen lettere. Hæld 2/3 af moussen op i springformen og bag den i 30 minutter ved 175 grader. Sæt resten af moussen på køl. Lad bunden køle af. Fjern springsformen og skær bunden til, så kanterne ikke er højere end midten. Sæt springformen på igen, og beklæd kanterne med kantfolie. Hæld resten af moussen i og glat overfladen ud. Lad kagen hvile i køleskabet nogle timer eller natten over

Fjern formen fra kagen og sigt kakao over toppen. Pynt med hindbær.