4-5 timer

8 personer

INGREDIENSER
4 store løg, skåret i tern
4 peberfrugter skåret i tern
8 gulerødder skåret i skiver
2 hvidløg, knust og finthakket
2 chillier (Evt. rød og gul)
1000 g hakket oksekød
4 dåser chili/kidney beans (bønner i chilisauce, du kan også bare bruge almindelige bønner)
Salt og friskkværnet peber
12 blommetomater, skåret i tern
6 spsk. balsamico
3 tsk. tørret basilikum
3 tsk. tørret oregano
3 tsk. stødt spidskommen
3 tsk. stødt koriander
3 tsk. Paprika
1 tsk. Sukker
4 stk Laurbærblade
50 g god mørk chokolade (gerne 85%)
1 stk. oksebouillon og grøntsags bouillon
3 ds flåede/hakket eller cherry tomater (chilli, hvidløg)

TILBEHØR
Nachos med cheddarost
Blomkålsris eller ris
Creme fraiche
Guacamole

FREMGANGSMÅDE
Svits løg i olivenolie. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med til det får farve. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft. Hæld tomaterne ved og lad dem lige varme med i 1 minuts tid inden balsamico og krydderier tilsættes. Lad det stege lidt og tilsæt så bønner, sukker og chokolade. Bring det i kog, skru ned og lad det stå i og simre i minimum 4 times tid.

Server eller stil på køl til senere opvarmning. Server med varme nachos, ris, creme fraiche og guacamole.