boller i karry

Boller i karry – en af mine hofretter!

1 time og 15 minutter

2-3 personer

INGREDIENSER
500 gram hakket svinekød
1 løg, fint hakket
1 fed hvidløg, presset
1 æg
1 spsk mel (minus paleo)
Salt

KARRYSAUCE
4 løg
2 fed hvidløg
2 æbler
2 bananer
2 dåser kokosmælk
Massere af karry
Kokosolie

TILBEHØR
1 blomkål
Kokosolie
Salt og peber
Ærter

Jeg har aldrig været speciel vild med boller i karry. Eller karry i det hele taget. Indtil jeg smagte en børnevenlig version af boller i karry med æbler, bananer og kokosmælk. Med tiden er jeg blevet mere glad for karry, og nu kan der næsten ikke komme for meget i! Sejer har tilføjet ærter til retten, og risene har vi skiftet ud med blomkål. Opskriften her er tilpasset så den efter min smag, har den perfekte kombination af sødt og stærkt.

FREMGANGSMÅDE
Hak løgene i en minihakker så det næsten bliver til mos. Der må ikke være store stykker løg tilbage. Pres hvidløgene og rør alle ingredienserne til kødbollerne til fars. Jeg bruger en røremaskine.

Kom vand i en gryde og bring det i kog med lidt salt. Form kødbollerne i passende størrelser og kog dem. Tag dem op af vandet, når de flyder til overfladen.

Hak løg og hvidløg og svits det i rigeligt kokosolie med karrypulver i kort tid. Jeg bruger stærk karry. Det er vigtigt at få nok karry i, og svitse det uden at brænde det af. Når karry svitset fremhæves smagen. Når saucen koges kan karryen miste noget af smagen.

Tilsæt kokosmælk. Skær æbler og bananer i stykker og kom dem i saucen. Lad saucen koge til æblerne er bløde. Blend saucen med en stavblender. En almindelig blender kan også bruges, men pas på med den varme sauce, og hold på låget med et viskestykke. Jeg taler af erfaring, og karrysaucen er både brændende varm at få ud over sig, og så er den ikke nem at få af hvide skabe.

Kom kødbollerne i karrysaucen og lad det stå og simre.

Riv blomkålet. Opvarm kokosolien i en pande med høj kant. Rist blomkål og ærter i olien med salt og peber. Det tager ca. 10 min før blomkålet er mør, det er smag og baghag hvor meget “bid” man ønsker.