CHOKOLADEKAGE
85 gram smør
85 gram mørk chokolade
3 æg
50 gram sukker
25 gram mel
DULCE DE LECHE IS
1 ds karamelliseret, kondenseret mælk
4 pasteuriseret æggeblommer
3 dl fløde
2 dl mælk
RIBSSORBET
300 gram ribs
1,5 dl vand
100 gram sukker
25 gram glukosesirup
1 past. æggehvider
CRUMBLE
100 gram chokolade
100 gram sukker
100 gram vand
ISEN
Se opskriften på dulce de leche isen her.
Kom ribs, vand og sukker i en kasserolle og bring vandet i kog. Kog indtil alt sukker er opløst. Blend massen og si kernerne fra. Rør glukosesirup i.
Kør isen på ismaskinen til den er næsten færdig. Pisk æggehviderne stive og rør i den næsten færdige is. Kør isen færdig i ismaskinen.
Begge is kan eventuelt fordeles i forme, så de er klar til servering. Lad isene fryse helt i fryseren – gerne natten over.
CRUMBLE
Se opskriften på chokoladecrumble her.
CHOKOLADEKAGEN
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad.
Pisk og sukker sammen og tilsæt mel. Pisk de 2 masser sammen til en glat ensartet dej.
Fordel dejen i forme – jeg brugte almindelige muffinsforme – og sæt dem på køl.
Kagerne skal først bages lige inden servering, så midten er varm og flydende. Opvarm ovnen til 200 grader og bag kagerne i 6 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle af i 6 minutter inden de tages ud af formene. Anret imens crumble og is. Server desserten straks.
Se også årets nytårshovedret her.