ande-/ kyllingeburgerande-/ kyllingeburger

Ande-/ kyllingeburger med hoisinsauce og sød chili

2 timer og 30 minutter

2 personer

INGREDIENSER
250 gram andebryst
250 gram kyllingebryst
300 ml hoisinsauce
300 ml sød chilisauce
Andefond
2 stk løg
Laurbærblade
Peber

SAUCE
100 ml hoisinsauce
100 ml sød chilisauce
100 ml soya
1 stk lime

TILBEHØR
1 ps sukkerærter
1 bundt forårsløg
Peanuts
Mayonnaise
Burgerboller

En tidskrævende men virkelig god ande-/ kyllingeburger! Kødet koges i 2 timer, så det kan trækkes fra hinanden i strimler, som efterfølgende steges i en orientalsk sauce. Vi fik dem første gang hos nogle rigtig gode venner, og siden har jeg slet ikke tal på, hvor mange gange vi har lavet dem!

FREMGANGSMÅDE
Steg ande- og kyllingebrysterne på begge sider og lig kødet i en gryde. Hæld hoisinsauce, sød chilisauce, andefond, hakket løg, laurbærblade og peber over kødet. Tilsæt vand så kødet er dækket. Kog kødet i 1 time og tag herefter kyllingen op. Kog anden videre i yderligere end time. Pil kødet i mindre stykker

Skær sukkerærter, forårsløg og peanuts i mindre stykker.

Bland ingredienserne til saucen. Steg kødstrimlerne på en varm pande i lidt fedtstof til kødet har fået stegeoverflade. Hæld saucen over og steg kødet et par minutter.

Varm burgerbollerne og smør dem med mayonnaise. Læg ande- og kyllingekød i burgerne og top med sukkerærter, forårsløg og peanuts.

Tip: Lav små boller og server burgerne som sliders sammen med andre sliders. Husk dog at det er en tidskrævende process at lave mange slags sliders, og serverer dem alle varme.