kyllingesalat

Varm kyllingesalat med kartofler og bønner

40 minutter
2 personer

INGREDIENSER
300 gram marineret kyllingefilet
400 gram små kartofler
1 pose grønne bønner
Fetaost
Valnødder
Rapsolie
Salt

SENNEPSVINAIGRETTE
1 fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
2 spsk lys balsamicoeddike
1 tsk akaciehonning
1/4 dl olivenolie

Varm kyllingesalat er en nem hverdagsret, som kan laves på 40 minutter. Der er ikke meget tilberedningstid, så du har tid til at ordne andre ting imens maden er i ovnen. Jeg nåede at klargøre et rugbrød imens, så der er friskbagt til madpakken i morgen, og jeg havde endda tid til at lege med hundene også, hvilket både de og jeg sætter pris på.

FREMGANGSMÅDE
Rens kartoflerne og skær eventuelle store kartofler i halve. Vend kartoflerne med rapsolie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med havsalt. Sæt pladen i ovnen ved 200 grader, og bag kartoflerne i 35 minutter.

Læg de marinerede kyllingefileter i et ovnfast fad, og kom dem ind i ovnen til kartoflerne. De skal have ca. 30 minutter.

Rør sennepsvinaigretten ved først at blande presset hvidløg, sennep, eddike og honning. Tilsæt herefter olivenolie lidt af gangen og pisk imens. Dressingen skal samle sig og tykne inden mere olivenolie tilsættes.

Skær top og bund af de grønne bønner og halver dem på tværs. Steg dem i rapsolie på en pande til de er møre (det tager ca. 15 minutter).

Rist valnødderne på en tør pande, så de bliver gyldne.

Tag kartoflerne ud af ovnen og vend dem sammen med bønnerne i sennepsvinaigretten.

Anret salaten på et fad og drys til sidst med smuldrede fetaost.

Server salaten mens den er varm.

TIP: undlad at blande kylling i salaten, og server den i stedet til grillmaden på en lun sommeraften. Gerne sammen med en kold salat fx denne søde og salte sommersalat.