tomattærte

Tomattærte med løg og hytteost

1,25 time

4 personer

INGREDIENSER
200 gram grahamsmel
5 gram salt
50 gram olie
50 gram vand
2 løg
5 tomater
3 æg
250 gram hytteost
Salt og peber
Timian
100 gram revet ost

FREMGANGSMÅDE
Bland grahamsmel, salt, olie og vand til det samler sig i en klump. Det er en smuldredej, så den skal ikke æltes og hæver ikke. Hvis dejen er for tør kan der tilføjes mere vand eller olie.

Fordelen dejen i en tærteform, og bag bunden i 20 minutter ved 200 grader.

Skær løg og tomater i tynde skiver. Bland æg, hytteost, salt, peber og timian i en skål.

Fordel løgene på den forbagte tærtebund, fordel herefter tomatskiverne og hæld til sidst æggemassen over. Drys med revet ost.

Bag tærten i 30 minutter til osten er gylden og æggemassen er fast.

Server tomattærten med fx. frikadeller til enten brunch, frokost eller aften.