Tempura asparges

Tempura asparges med skinke

30 minutter

4 personer

INGREDIENSER
8 hvide asparges
4 store skiver parmaskinke (helst fra slagteren)
Panko breadcrumbs (fx. Blue Dragon)
2 æg
Lidt hvedemel
1 liter rapsolie
Chilimayo
Evt. brøndkarse og stenbidderrogn til pynt

FREMGANGSMÅDE
Bedsteveninden og jeg gik i køkkenet for at lave en lækker 5-retters til vores heldige mænd. Denne ret var nr. 2 på menuen.

Start med at knække bunden af asparges, skær dem rent med en kniv. Vend dem i hvedemel, derefter sammenpisket æg og rul en halv skive parmaskinke omkring.

Vend dem igen i hvedemel, derefter sammenpisket æg og til sidst panko breadcrumbs. Tryk det godt fast, så der kommer så meget som muligt på.

Opvarm olien i en gryde til 160-175 grader.

Fritter asparges i olien til de er gyldne, og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Halver asparges skråt og anret det flot på tallerkener eller delefade. Pynt med små dupper af chilimayo (og evt. alm mayo), brøndkarse og stenbidderrogn. Server mens de er lune.

TIP: Asparges med skinke omkring kan godt forberedes i forvejen og opbevares på køl – men fritter dem først lige inden servering.