superbowl

Superbowl med massere af smag

1 time

2 personer

INGREDIENSER
2 store søde kartofler
1 tsk kanel
2 tsk løgpulver
2 spsk kokosolie, smagsneutral
500 gram hakket oksekød
1 ds tomatpure
2 spsk stødt spidskommen
2 spsk stødt koriander
1 tsk tørret chiliflager
12 cherrytomater
1 spsk tørret basilikum
4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
Frisk salat
2 avocado
Cremefraiche
1 fed hvidløg
Cheddarost
1 chili
1 lime
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE
Skræld de søde kartofler og skær dem i stave. Lig dem eventuelt i en skål med koldt vand, så stivelsen trækkes ud. Tør kartoflerne og kom dem i en skål med smeltet kokosolie, kanel, løgpulver og salt. Rør godt rundt så olien og krydderierne fordeles godt. Fordel kartoflerne i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.

Varm lidt olie op i en gryde og brun oksekødet. Tilsæt tomatpure, spidskommen, koriander, chiliflager, salt og peber. Tilsæt lidt vand hvis det bliver for tørt. Lad kødet simre 30 minutter eller indtil kartoflerne er færdige.

Skær tomaterne i tern og bland med olivenolie, tørret basilikum, salt og peber.

Mos avocado med lidt cremefraiche, presset hvidløg og smag til med salt og peber.

Skær cheddarost i tern.

Skyld salat og tør det i en salatslynge.

Skær chilien i skiver.

Anret det hele pænt i skåle og server. Det kan også serveret i små skåle, så man selv kan mixe sin egen superbowl!