Sød og salt sommersalat

15 minutter

4 personer

INGREDIENSER
1 pakke babyspinat
1 bundt grønne asparges
2 avocado
1/2 pakke stenfri vindruer
200 gram mandler
1 1/2 dl vand
1 spsk havsalt
Olivenolie
Eddike (fx. balsamico)

FREMGANGSMÅDE
Denne salat har en fin kombination af det søde, det salte og det sprøde. Vindruerne kan fint udskiftes med en anden sød frugt fx. jordbær eller melon.

Kom mandlerne på en pande med vand og salt. Bring vandet i kog, og lad det koge indtil alt vand er fordampet. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem tørre i ovnen ved 150 grader i 12-15 minutter. Mandlerne kan fint laves dagen før.

Skyl babyspinaten og tør den i en salatslynge. Lav en olie-/eddikedressing og fordel på spinaten.

Bræk bunden af aspargeserne og skær dem i mindre stykker. Blancher dem i et par minutter, og skyl derefter i koldt vand, så de bevarer sprødheden.

Halver vindruerne og skær avocado i tern.

Bland salaten i en skål eller på et fad og drys lidt saltmandler over. Server de resterende saltmandler i en skål ved siden af, så de ikke bliver bløde.