smørstegt hellefisk

Smørstegt hellefisk på blomkålsmos med stegte blomkål

40 minutter
2 personer

INGREDIENSER
400 g filet af hellefisk uden skind
1 blomkål
Friske ærter
1 håndfuld mandler
Smør
Salt
1 lime

Hvilken fisk smager ikke godt smørstegt? Smørstegt hellefisk er i hvert fald en vinder! Fisken kan snildt skiftes ud med fx. kulmule eller havkat.

FREMGANGSMÅDE
Skyl blomkålen og del den i buketter. Kom ca. 10 buketter i en skål og kom resten i en gryde. Hæld kogende vand og buketter i skålen, de skal bare blive en smule møre, men stadig med massere af bid. Kog blomkålene i gryden helt møre.

Mos de møre blomkål med en stavblender med en klat smør og smag til med salt.

Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande.

Smelt en god klat smør på en pande. Hæld vandet fra blomkålsbuketterne i skålen, og steg dem på panden med lidt salt. Steg dem til de er mørkebrune.

Smelt en god klat smør på en anden pande, og steg hellefisken i 5 minutter på hver side. Pres limesaft over og drys med salt.

Pil de friske ærter ud af ærtebælgerne.

Anret en bund af blomkålsmos med stegt blomkål, ærter, mandler og smørstegt hellefisk på toppen.

Prøv også denne luksus udgave af det klassiske stjerneskud.