rabarbersorbet

Rabarbersorbet

1,5 time
1 liter

INGREDIENSER
1 kg rabarber
12 vaniljestænger
6 dl vand
350 gram sukker
1 citron
Evt. en smule rødbedesaft eller rød frugtfarve

FREMGANGSMÅDE
Skær rabarberstængerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestængerne og kom både korn og de tomme stænger i gryden. Tilsæt vand, sukker og saften fra citronen. Kog rabarberne møre – det tager ikke mere end 15-20 minutter.

Afhængig af rabarberne kan farven svinge fra helt sart rosa til flot mørk pink. Farven kan eventuelt tilpasses med en smule rødbedesaft eller rød frugtfarve.

Blend massen med en stavblender og si den. Lad den køle af til minimum stuetemperatur.

Kør sorbeten på ismaskinen og kom den i fryseren eventuelt i små halvkugleforme.

Server rabarbersorbeten med vanlijeis (opskrift) og hvid chokoladecrubmle (opskrift) og pynt med rød skovsyre.