1 time og 40 minutter

4 stk

INGREDIENSER
25 g gær
3 1/4 dl vand
1 tsk salt
180 g fuldkornsdurummel
300 g hvedemel

FYLDT
25 g gær
3 1/4 dl vand
1 tsk salt
180 g fuldkornsdurummel
300 g hvedemel

FREMGANGSMÅDE
Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig. Kom evt lidt olivenolie på hænderne, så klistrer dejen ikke.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

PÅ GRILL Sæt pizzastenen midt på den kolde grill og varm den op til 225 grader. Sluk det midterste blus, så pizzaen får indirekte varme, og ikke bliver brændt i bunden.

I OVN Sæt pizzastenen nederst i en kold ovn og tænd ovnen på 225 graders varmluft.

Del dejen i 4 mindre kugler. Kom lidt mel på bordet og rul dejen med en kagerulle. Sørg for at vende dejen undervejs, så den ikke hænger fast i bordet.
Kom det ønskede fyld på pizzaen – bruges frisk mozzeralla kan det med fordel drænes, så dejen ikke bliver våd.

Bag pizzaerne en af gangen på pizzastenen i 15-20 min. til dejen er gennembagt.