oreo islagkage

Oreo islagkage med karamel på browniebund

2-3 dage
8 personer

BROWNIEBUND
150 gram mørk chokolade
85 gram smør
130 gram sukker
2 æg

DULCE DE LECHE IS
1 ds karamelliseret, kondenseret mælk
4 pasteuriseret æggeblommer
3 dl fløde
2 dl mælk

OREO IS
4 pasteuriseret æggeblommer
190 gram rørsukker
1 vaniljestang
3 dl fløde
2 dl mælk
1 1/2 pakke oreos (gem resten til pynt)

En islagkage kan laves i tusindvis af afskygninger. Denne oreo islagkage er i den tunge ende! Sørg for at gæsterne ikke spiser sig alt for mætte i hovedretten, hvis de skal have plads til et stykke. Jeg har lavet den med en dulce de leche is i midten, men denne kan selvfølgelig skiftes ud, hvis man er mere til noget andet.

FREMGANGSMÅDE
Smelt chokolade og små i vandbad. Pisk æg og sukker et par minutter til en luftig masse. Bland de 2 masser sammen, når chokoladesmørret er afkølet en smule.

Smør en kagering på ca. 28 cm og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld browniedejen ned i kageformen og bag bunden i 25 minutter ved 175 grader.

Lad bunden afkøle helt, og sæt den på et fad uden at fjerne kageringen. Sæt den i fryseren, men den første is laves.

Lav ducle de leche isen – find fremgangsmåden her.

Tag browniebunden ud af fryseren og beklæd kageringen med kagefolie, så ringen er lettere at fjerne fra den færdige islagkage.

Fordel dulce de leche isen over browniebunden og sæt den tilbage i fryseren. Isen skal være helt frossen inden næste lag is lægges på, eventuelt kan næste is laves dagen efter.

Lav vanlijeisen – find fremgangsmåden her. Hak 1 1/2 pakke oreos. Kom den færdige vaniljeis i en skål og rør hurtigt de hakkede oreos i. Isen må ikke smelte for meget.

Tag igen islagkagen ud af fryseren og fordel oreoisen ovenpå dulce de leche isen. Kom isen i fryseren igen – gerne natten over.

Fjern springformen og folien og pynt din oreo islagkage med ekstra oreos på toppen. Isen skal tages ud af fryseren ca. 20 min. før servering, og stykkerne skal skæres med en skarp kniv (bunden kan være hårdt at komme igennem).