Mini limetærter med brændt marengs

Mini limetærter med brændt marengs

2 timer

25 stk

MØRDEJ
60 gram smør
40 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
130 gram hvedemel
1 knivspids salt
1/2 æg

LIMECURD
0,75 dl limesaft
Revet limeskal fra 1 øko lime
2 æg
50 gram sukker

MARENGS
30 gram vand
75 gram sukker
40 gram glukosesirup
50 gram pasteuriserede æggehvider

Der er noget hyggeligt over små kager. Jeg har derfor kastet mig over en miniversion af den franske klassiker “Tarte au Citron” og lavet en portion mini limetærter med brændt marengs. De har efter min smag, et rigtig godt mix af det sure, de søde, det knasende og det bløde. Jeg serverede dem til min fødselsdag sammen med en portion chokolade cupcakes med flydende karamel.

BUNDE
Bland vanilje, flormelis, mel og salt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i de tørre ingredienser. Saml til sidst dejen med æg.

Læg dejen på køl i mindst en time.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord. Udstik små cirkler og kom dem i mini muffinsforme. Prik bunden med en gaffel. Bag bundene i 15 minutter ved 175 grader. Lad dem køle af.

LIMECURD
Pisk limesaft, limeskal, sukker og æg sammen i en kasserolle. Varm blandingen forsigtigt op, det må endelig ikke blive for varmt, da æggen så vil samle sig i klumper.

Skær smør i mindre tern og kom dem i lidt af gangen. Rør indtil alt smør er smeltet og curden bliver tykkere og cremet. Den vil dog først blive rigtig tyk, når den bliver kølet ned.

Hæld curden i et patentglas, og sæt den i køleskabet.

Kom den kolde curd i en sprøjtepose, og fyld i mørdejsbundene.

MARENGS
Kog vand, sukker og glukosesirup sammen i en kasserolle til det er 120 grader. Pisk æggehviderne stive med en smule sukker – brug med fordel røremaskine. Hæld langsomt den varme sirup i æggehviderne i en tynd ståle mens der piskes. Fortsæt med at piske i 5-10 minutter.

Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på tærterne og brænd dem forsigtigt med en gasbrænder.