Maltboller med surdej og hvidtøl

3 1/2 time

4 personer

INGREDIENSER
1 hvidtøl
150 gram surdej
2 1/2 dl vand
25 gram gær
2 spsk honning
1 spsk brun farin
1 spsk maltsirup
5 spsk rapsolie
100 gram maltmel
150 gram rugmel
550 gram sigtetmel
15 gram salt

FREMGANGSMÅDE
Bland surdej, øl og lunken vand og opløs gæren heri.

Tilsæt honning, brun farin, maltsirup, olie og mel og rør dejen på røremaskinen i 10 minutter. Tilsæt salt og rør et par minutter endnu. Lad dejen hæve i 2 timer.

Form boller og fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dejen er meget klistret, så brug mel eller olie på hænderne, for at kunne forme dem. Lad bollerne efterhæve 1 time.

Tænd ovnen på 250 graders varmluft. Sæt et fad med vand i bunden af ovnen.

Skru ovnen ned på 220 grader, når ovnen er varm, og bag bollerne i 25 minutter.

Bollerne har en sødlig smag, og kan bruges både som madbrød, morgenboller eller i madpakken. Lav den eventuelt som små miniboller, og server til en forret eller hovedret. Husk dog at sætte bagtiden ned.