luksus stjerneskud

Luksus stjerneskud

45 minutter
4 personer

INGREDIENSER
Rugbrød
16 rødspættefiletter
100 gram gode rejer
1 bundt grønne asparges
1 agurk
Baby salatmix
Tomater
2 økologiske citroner
Æg
Rasp
Smør
Hellmanns mayo
Sambal oelek
Stenbidderrogn

Det klassiske stjerneskud består af en stegt og en dampet fisk på franskbrød garneret med fx. kaviar, rejer og citron. Dette luksus stjerneskud udgør en hovedret, og serveres derfor på rugbrød med massere af friske grøntsager. Luksus stjerneskud kan nydes både vinter og sommer – men vi laver den oftest som en sommerret, hvor det er sæson for danske grønne asparges.

FREMGANGSMÅDE
Rul de 8 rødspættefiletter og læg dem i et ildfast fad med lidt vand i bunden. Pres citronsaft over rullerne og krydr med lidt salt og peber. Damp fiskene i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Fiskerullerne kan dampes på mange måder, men da vi ikke har et dampindsats til en gryde eller lignende, fungerer denne metode fint for os.

Vend de resterende 8 rødspættefiletter i først sammenpisket æg og derefter rasp. Steg dem i smør på en pande

Brug en kartoffelskræller eller et mandolinjern til at lave flotte strimler af asparges og agurk. Kom aspargesstrimlerne i en si og hæld dem over med kogende vand, så de får en meget hurtig blanchering.

Mix en chilimayo af Hellmanns mayo og sambal oelek. Tilføj et lille squeeze citronsaft.

Anret luksus stjerneskud med 2 skiver rugbrød med smør, en håndfuld salatmix, 2 stegte fisk, 2 dampede fisk, asparges- og agurkestrimler, rejer, tomater, stenbidderrogn og citron. Server med chilimayo.

Et luksus stjerneskud kan laves i mange afskygninger – prøv fx. med laks i stedet for dampet fisk som på denne fiskeanretning.