limesherbet

Limesherbet med smulrekage

1 døgns tid

4 personer

LIMESHERBET
2 dl friskpresset limesaft
1 dl mælk
1 dl fløde
100 gram sukker
1 spsk lys rom

SMULDREKAGE
100 gram smør
100 gram mel
100 gram smør

CHOKOLADECRUMBLE
100 gram mørk chokolade
100 gram lys chokolade
2 x 100 gram sukker
2 x 100 gram vand

LIMEKAVIAR
1 dl limesaft
Grøn frugtfarve
1 tsk agar agar
Smagsneutral olie

FREMGANGSMÅDE
Bedsteveninden og jeg gik i køkkenet for at lave en lækker 5-retters til vores heldige mænd. Denne ret nr. 4 på menuen. Det meste til denne dessert kan slidt laves dagen før.

ISEN
Pres lime til der er 2 dl. Bland alle ingredienser og kør dem på ismaskinen.

Fyld isen i halvkugleforme og frys natten over.

KAGEN
Mix alle ingredienser og smuldre kage ud på en bageplade med bagepapir. Bag kagen ved 200 grader til den er gylden.

Tag pladen ud af ovnen og smulre kagen mens den stadig er varm – ellers vil den blive hård.

CHOKOLADEN
Hak den mørke chokolade om kom i en røreskål.

Kog vand og sukker sammen til de rammer 130-140 grader. Det tager lidt tid, men det er vigtigt, at det når den høje temperatur. Brug et chokolade-/stegetermometer – temperaturen står længe på lige omkring de 100 grader, men pludselig stiger den!

Hæld sukkermassen over den hakkede chokolade og pisk kraftigt imens. Chokoladen vil samle sig til små chokoladekugle – og det går stærkt! Hvis det ikke sker, er sukkermassen for kold – den kan god reddes ved at komme en tur på en pande.

Det bedste er selvfølgelig at bruge en af de dyre chokolademærker som Valrhona. Dog har jeg også god erfaring med 100 grams pladerne de fleste supermarkeder har. Smeltechokoladen fra Odense fungerer ikke godt til at lave crumble.

Gentag processen med den hvide chokolade.

KAVIAREN
Hæld smagsneutral olie i en skål med stor bundflade.

Pres limesaften og tilsæt grøn frugtfarve til den ønskede farve opnåes. Varm saften op i en gryde sammen med agar, og rør indtil alt agar er opløst. Hæld massen i en pose og klip et lille hul i hjørnet.

Dryp nu forsigtigt dråber af saften ned i olien. Det vil samles som små kugler og langsomt dale til bunds. Pas på ikke at dryp for hurtigt, da kuglerne så vil klistre sammen i skålen.

Fisk forsigtigt kaviar op af olien og kom i et glas med tætsluttende låg. De må ikke få luft, da de ellers vil tørre ud. De kan også ligges i æblesaft for at holde på fugtigheden og fjerne olien helt.

ANRET
Anret smulrekage og chokoladecrumble som en halvmåne på tallerkenerne. Placer herefter isen og pynt med kaviar (og evt. havesyre).