gulerodskage

Gulerodskage med flødeost frosting

1 time
12 stk

INGREDIENSER (paleo)
3,5 dl mandler
½ tsk havsalt
½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
½ tsk muskatmød
½ dl kokosmel
3 æg
1 dl smagsneutral olie
½ dl ahornsirup
3,5 dl revne gulerødder
1 dl hakkede valnødder (valfrit)

FROSTING (ikke paleo)
150 gram smør
250 gram flormelis
1 tsk vanilje
150 gram flødeost naturel

Jeg er vild med gulerodskage! Og denne opskrift er min favorit. Selve gulerodskagen er sukkerfri og glutenfri. Frostingen er fyldt med sukker – men denne kan selvfølgelig undværes, hvis man ønsker en sundere kage. Personligt er jeg dog vild med kombinationen af den krydrede kage og den cremede frosting.

FREMGANGSMÅDE
Blend mandlerne til mel i en minihakker. Bland mandelmel med salt, bagepulver, kanel, muskatnød og kokosmel.

Pisk æg, olie og sirup i en anden skål. Tilsæt revet gulerod og rør det hele godt sammen.

Bland de våde ingredienser med de tørre til en ensartet dej. Dejen bliver meget klistret, men sådan skal den være.

Fordel dejen i muffinsforme og bag i 35 minutter ved 160 grader.

Pisk blødt smør, flormelis, vanilje og flødeost til en ensartet og luftig masse. Kom frostingen i en sprøjtepose med den ønskede tyl. Jeg brugte en blomstertyl til frostingen på billedet. Sprøjt frostingen på de afkølede kager og opbevar den på køl.

I kategorien sund(re) palæo kager kan jeg også varmt anbefale denne palæo chokoladekage med banan og kokos.