glassalat

Glassalat med hummus og falafel

30 min

1 portion

INGREDIENSER
3-4 falafler
2 spsk edamamebønner, kogte og pillede
1 dl kogt quinoa
2 spsk hummus
Tahindressing

Man spiser med øjnene, siger man. Og det får man lov til her! Jeg har altid fundet det ret så kedeligt at have salat med i madpakke. Den var lækker nok, da jeg lavede den, men efter en nat i køleskabet, en tur på cyklen og så endnu en halv dag i køleskabet – så havde dressingen fjernet alt sprødhed fra alle elementer. Droppede jeg dressingen, blev det bare for kedeligt! Så opdagede jeg konceptet: glassalat! Det er ikke noget nyt, men det har taget mig lidt tid, at komme rigtigt i gang grundet graviditet, baby og andre gode undskyldninger. Nå men nu er vi i gang! Og jeg deler mine favorit kombinationer her på siden. Det er som sådan ikke “opskrifter”, men mere forslag til sammensætninger.

FREMGANGSMÅDE
Konceptet “glassalat” går ud på at bygge salaten i lag. De våde ingredienser i bunden og de tørre i toppen. På den måde forbliver tørt, tørt, og sprødt forbliver sprødt. Når salaten skal spises, vendes glasset på hovedet på en tallerken så alt indholdet bliver vendt på hovedet. På den måde kommer dressingen ud over salaten lige inden den skal spises. Smart!

Byg salaten op som på ingredienslisten – nederste ingrediens skal være nederst, og øverste ingrediens skal være øverst (som på billedet).