Extra dark nutella

30 minutter

INGREDIENSER
50 gram hasselnødder
150 gram mørk chokolade
1 ½ dl piskefløde
50 gram blødt smør
1 knivspids salt

FREMGANGSMÅDE
Denne extra dark nutella er for chokoladeelskere. Mørk chokolade! Den kan dog sagtens laves med lys eller hvid chokolade i en mere “børnevenlig” version.

Rist hasselnødderne på en pande indtil skallerne løsner sig. Gnid skallerne af i et rent viskestykke, og blend dem til mel i en minihakker.

Hak chokoladen fint og kom den i en røreskål. Opvarm fløden til kogepunktet og held den over chokoladen. Rør så chokoladen smeltes og kom smøret i, i små stykker. Rør massen ensartet og tilsæt nøddemel og salt.

Hæld nutellaen på patentglas og opbevar på køl. Den bliver meget hård, så den bør tages ud en times tid før brug, så den er smørbar.