cookie dough is

Cookie dough is

1 time
1,5 liter

COOKIE DOUGH
50 gram blødt smør
50 gram brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
2 spsk mælk
100 gram hvedemel

VANILJEIS
4 pasteuriseret æggeblommer
2 dl mælk
3 dl fløde
190 gram rørsukker
1 vaniljestang

I min 28 års fødselsdagsgave gav Sejer mig en ismaskine. Det er en af de bedste gaver, jeg har fået! Jeg havde aldrig gjort mig i hjemmelavet is før, men siden vi fik ismaskinen, har vi næsten ikke købt færdiglavet is. Det er så nemt, og isen er klar på en time. En ting undrer jeg mig dog meget over… Hvorfor er der gået over et år, før jeg har lavet cookie dough is?! En ting er helt sikkert, det er ikke sidste gang vi laver den!

FREMGANGSMÅDE
Smelt smørret og rør det sammen med brun farin, vaniljesukker og salt. Tilsæt mælk og mel og rør indtil massen er ensartet og klistret. Jeg bruger røremaskinen med farskrogen, den giver det godt resultat.

Beklæd en isbøtte med bagpapir, og fordel cookie dough massen i bunden af bøtten. Sæt den i fryseren, mens vaniljeisen laves.

Tag cookie dough ud af fryseren, når vaniljeisen er lige ved at være færdig. Det plejer at tage en halv times tid. Fjern bagepapiret, og skær dejen i firkanter. Jeg foretrækker at lave nogle halvstore stykker. Kom cookie dough firkanterne i en stor skål.

Når isen er kørt færdig på ismaskinen, skal der fart på! Rør isen sammen med cookie dough firkanterne, så de er godt fordelt. Kom isen i isbøtten, og stil den i fryseren. Hvis der røres for lang tid, når vaniljeisen er smelte, og det vil give iskrystaller i den færdige is.

Cookie dough isen er meget sukkerholdig, så den kan godt vamle lidt. Derfor er det en god ide at servere den sammen med andre is.