chokoladecrumblechokoladecrumble

Chokoladecrumble

15 minutter

INGREDIENSER
100 gram chokolade
100 gram sukker
100 gram vand

FREMGANGSMÅDE
Chokoladecrumble kan laves med mørk, lys eller hvid chokolade. Personligt er den hvide min favorit – men jeg plejer at vælge efter farve, så crumblen eksempelvis giver noget kontrast i desserten. Crumblen er især god til syrelige is – da den er meget sød.

Hak chokolade, om kom i en røreskål.

Kog vand og sukker sammen til de rammer 130-140 grader. Det tager lidt tid, men det er vigtigt, at det når den høje temperatur. Brug et chokolade-/stegetermometer – temperaturen står længe på lige omkring de 100 grader, men pludselig stiger den!

Hæld sukkermassen over den hakkede chokolade og pisk kraftigt imens. Chokoladen vil samle sig til små chokoladekugle – og det går stærkt! Hvis det ikke sker, er sukkermassen for kold – den kan god reddes ved at komme en tur på en pande.

Det bedste er selvfølgelig at bruge en af de dyre chokolademærker som Valrhona. Dog har jeg også god erfaring med 100 grams pladerne de fleste supermarkeder har. Smeltechokoladen fra Odense fungerer ikke godt til at lave crumble.