40 minutter
4-5 personer
GRØNTSAGSMOS
4-6 stk søde kartofler
2 stk broccoli
6-8 stk gulerødder
En stor klat smør
Salt
KØDSAUCE
600 gram hakket oksekød
2 spsk paprika
Tomatpure
Tomatketchup
Salt og peber
TILBEHØR
500 gram bacon i tern
2 løg i skiver
Syltede rødbeder
Evt. gode pølser i skiver
Jeg elsker brændende kærlighed. Denne sunde palæo udgave af den klassiske ret er blevet en hofret herhjemme.
FREMGANGSMÅDE
Skræld gulerødder og søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Skær broccolien i mindre buketter, og kom det hele i en gryde med vand. Kog grøntsagerne til gulerødderne er møre – 20-25 minutter.
Svits oksekød i en gryde med paprika. Tilsæt lidt tomatpure, tomatketchup, salt og peber og lad kødet simre til kødet er gennemstegt. Smag til med mere tomatpure, ketchup, salt og peber.
Steg bacontern på en tør pande til de er sprøde. Lig dem på en et stykke køkkenrulle, til at suge det overskydende fedt.
Svits løgskiverne på panden – i resterne af baconfedtet.
Svits pølseskiverne på panden, eventuelt i lidt smagsneutral olie, hvis alt baconfedten er brugt.
Hæld vandet fra grøntsagerne og kom en god klat smør i. Mos dem med en stavblender, og smag til med salt.
Server retten med syltede rødbeder til.