bønnerfritter

Bønnefritter & butternutsquash med kylligespyd og whiskeysauce

1 time

2 personer

INGREDIENSER
1 pose friske grønne bønner
1 butternutsquash
Kokosolie, smagsneutral
Salt
4 kylligespyd (vi køber dem hos den lokale slagter)

WHISKEYSAUCE
1 dl kraft barbequesauce
2 ½ dl piskefløde
½ tsk karry
½ tsk paprika
1/4 tsk peber
1 tsk tørret rosmarin
Lidt kalvebouillon
1 spsk whiskey

FREMGANGSMÅDE
Skræld butternutsquashen, fjern kernerne og skær den i store tern. Smelt 1 spsk kokosolie og bland det sammen med græskarternene i en skål. Tilsæt lidt groft salt. Fordel ternene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.

Klip begge ender af bønnerne og fordel også 1 spsk smeltet kokosolie på dem. Fordel bønnerne på en anden bageplade beklædt med bagepapir.

Forvarm ovnen til 200 graders varmluft. Butternutsquash skal have ca. 40 minutter, og bønnefritterne skal have ca 30 minutter.

Tilbered kyllingespydene efter anvisning.

Kom barbequesauce, fløde og bouillon i en kasserolle og bring det i kog. Opløs de tørre ingredienser i en smule vand og kom det i kasserollen. Lad det simre i 5 minutter og tilsæt whiskey. Der er sauce nok til 3-4 personer i denne portion – eller til rester dagen efter.