ærtesuppe

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

45 minutter
4 personer

INGREDIENSER
3 løg
Smagsneutral olie
1 stor sød kartoffel
2-3 spsk hønseboullion
1 dl vand
2 poser ærter (fra frost)
300 gram bacontern
Creme fraiche

Ærtesuppen er en af mine ældste opskrifter. Jeg vil endda kalde den en af mine hofretter. Den kan både bruges som forret eller hovedret. Opskriften er beregnet som hovedret. Den mætter meget, så bruges den som forret, bør den serveres i små portioner.

FREMGANGSMÅDE
Skær løg i skiver og svits i olie i en gryde. Skræl den søde kartoffel, og skær den i tern. Kom kartoffeltern i gryden sammen med boullion og vand. Lad det koge i 15 min eller til grøntsagerne er møre. Kom så ærterne i gryden (det går hurtigere, hvis ærterne er tøet op, men de kan også bruges direkte fra frost). Bring det hele i kog igen, og lad det simre i 10 min til ærterne er bløde. Hvis det står for længe bliver ærterne gule, og derved mister suppen den flotte grønne farve.

Blend suppen og smag til med salt og peber. Hvis suppen ikke smager af nok, kan den smages til med ekstra hønseboullion.

Server med ristede bacon, creme fraiche og eventuelt brød.